Clotilde Armand, fostul primar al Sectorului 1, a primit luni o lovitură dură din partea judecătorilor care au dat undă verde dosarului penal referitor la faptul că aceasta s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri printr-un proiect european. Decizia de luni nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel, în termen de trei zile.
Reamintim faptul că fostul primar al Sectorului 1 este vizată într-un dosar penal în care este acuzată că și-a delegat atribuțiile către viceprimarul USR, cu unicul scop de a-și mări indemnizația de primar cu 50%.
Clotilde Armand a contestat dosarul, însă judecătorii au decis că Judecătoria Sectorului 1 este competentă să judece aceste fapte și au dat undă verde dosarului penal în procesul de incompatibilitate.
Amintim că în noiembrie 2022 ANI a anunțat că a constatat conflictul de interese în cazul lui Clotilde Armand, după ce aceasta a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție” finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 de lei.
”Decizie sumară. (1) C.proc.pen., respinge cererile și excepțiile formulate de inculpatul Armand Clotilde-Marie-Marie-Brigitte, ca nefondate. În temeiul art. 346 alin. 346 alin. (1) C.proc.pen. raportat la art. 35 alin. (1) și art. 41 alin. (1) lit. a) și alin. (2) C.proc.pen., constată că Judecătoria Sectorului 1 București este competentă material și teritorial să judece prezenta cauză. În temeiul art. 346 alin. 346 alin. (2) C.proc.pen. constată că instanța a fost legal sesizată cu rechizitoriul nr. 11057/160/P/2022 din 24.04.2024 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, că administrarea probelor și actele efectuate de organele de urmărire penală au fost legale.
Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpata Armand Clotilde-Marie-Marie-Brigitte, fiica lui Jean-Luc-Marie și Martine-Marie-Christiane, … , pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (4 acte materiale), prev. de art. 301 alin. (1) C.pen. cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 04.11.2024.”, se arată în minuta instanța de pe portal.just.ro.
Acuzațiile Agenției Naționale de Integritate împotriva lui Clotilde Armand au apărut în luna noiembrie 2022, după ce edilul Sectorului 1 a semnat dispozițiile prin care s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene – și ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, 18.720 de lei.
Ulterior a fost audiată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Clotilde Armand a contestat în instanță raportul ANI, spunând că proiectul a fost verificat și aprobat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Armand susținea că avea dreptul la mărirea indemnizației.